Слобожанця, який спалив на Львівщині два державні прапори, суд посадив на півроку

 

Городоцький районний суд визнав винним 31-річного жителя Сумщини, який у травні спалив два прапори України поруч із пам’ятником жертвам політичних репресій у місті Городок Львівської області.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідному вироку суду, оприлюдненому у Єдиному державному реєстру судових рішень 4 вересня.

Уночі 22 травня 2018 року раніше не судимий житель села Грінченкове Охтирського району Сумської області умисно підпалив запальничкою прапори, встановлені біля монументу.

“У суді обвинувачений (…) обставини вчиненого не заперечив та показав, що (…) розумів, що підпалом вчиняє наругу над Державним Прапором України, зізнався у вчиненому, зараз усвідомив протиправність скоєного, шкодує, з покликанням на каяття, просить покарати його суворо”, – сказано в тексті вироку від 30 серпня.

Суддя визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 338 КК України (“Наруга над державними символами”), та призначив покарання у вигляді арешту на строк шість місяців.

Із цього терміну вирахують 42 годину перебування зловмисника під вартою в СІЗО Пустомит після затримання в травні.

На рішення суду може бути подана апеляція.

Зазначається, що захист слобожанця просив суд про призначення штрафу, а не арешту, але суд відмовив, аргументуючи це тим, що чоловік не має офіційного заробітку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна