Поліція затримала чоловіка, який спалив два прапори України у райцентрі на Львівщині

 

Правоохоронці Львівщини затримали чоловіка, який вночі 22 травня спалив два державні прапори України, встановлені на меморіалі жертв політичних репресій у райцентрі Городок.

Як інформує відділ комунікації обласного ГУ Нацполіції, до Городоцького відділу поліції 22 травня надійшло повідомлення про те, що близько 22:20 невідомий чоловік спалив два державні прапори України, встановлені на пам’ятнику жертвам політичних репресій (перехрестя майдану Гайдамаків з вулицею Леся Мартовича), та залишив місце події.
Правоохоронці, які прибули на місце, встановили, що вогнем пошкоджено два прапори розміром 120х80 см, які були встановлені на меморіалі на висоті 1 метр над землею.

Працівники поліції встановили особу зловмисника – ним виявився 31-річний чоловік, який зареєстрований у Сумській області і проживає на Городоччині.

Його затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому міру запобіжного заходу.
“За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статі, – до трьох років позбавлення волі”, – нагадали в поліції.
Мотиви, які спонукали чоловіка підпалити прапори запальничкою, встановлюються.

Читайте також:
Мама поляка, який спалив тризуб у Тернополі,
приїхала й поновила герб України власним коштом. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна