Заступник голови АП Шимків пішов у відставку. Замість нього – Марченко

 

Заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків іде з держслужби і повертається в бізнес.
Про це він повідомив на брифінгу в АП, а також на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Моєю метою була трансформація країни, управління змінами, сприяння системних реформ, побудова процесів і команд, запуск ініціатив і просування іміджу України у світі. Сьогодні ключові реформи та ініціативи запущені. І тому, виконавши поставлені завдання, я вирішив повернутися в свою стихію – бізнес”, – написав Шимків.

Заступник голови АП нагадав, що прийшов на держслужбу в 2014 році на запрошення Петра Порошенка, бо побачив можливість застосувати свій досвід менеджера з управління змінами для розвитку України.

“Я завжди позиціонував себе як політик-технократ і неодноразово відмовлявся від продовження політичної кар’єри на інших посадах”, – пояснив Шимків.

Дмитро Шимків нагадав, що за чотири роки його роботи в АП за його активної участі було створено Національну раду реформ, запущені технології передачі мобільних даних 3G та 4G, реалізовано план візової лібералізації з Євросоюзом, прийняті антикорупційні закони.
Також заступник глави АП займався питаннями автоматичного відшкодування ПДВ, запуском системи електронних закупівель ProZorro, сприяв розвитку електронного документообігу та кібербезпеки, брав участь у розробці стратегії сталого розвитку “Україна-2020”, яка знайшла відображення в рішеннях президента, Кабміну і Верховної Ради.
Крім того, за сприяння Шимківа був запущений проект популяризації та вивчення англійської мови GoGlobal, який вдалося залучити велику кількість іноземних волонтерів.
Заступник глави АП також брав активну участь у створенні інноваційних інструментів підтримки української культури. За його участю створено Український культурний фонд, створені фінансові стимули для українського кінематографу, посилено захист авторського права.

Звільнену посаду обійняв екс-заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Шимків привітав його з призначенням.

Дмитро Шимків народився 28 вересня 1975 року у Львові. Він є одним з провідних фахівців у сфері інформаційних технологій з досвідом роботи в Україні, Західній Європі і США. До призначення в АП сім років очолював представництво корпорації Microsoft в Україні.

Читайте також:
В адміністрації президента визнали, що наймають лобістів у США

Національна інвестрада Ложкіна не принесла в Україну жодної копійки
і за рік ще навіть не збиралася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна