В адміністрації президента визнали, що наймають лобістів у США

 

На Банковій визнали, що влада для лобіювання українських інтересів в Америці залучила компанію BGR Group, однак її послуги оплачуються за підтримки донорів, а не з держбюджету.
Про це заступник глави адміністрації президента України, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків написав у “Фейсбуці”.

“З метою просування інтересів України в США, залучення американських інвестицій та інформування урядових та громадських інституцій США, щодо досягнень і результатів реформ в Україні, Національна рада реформ за сприяння Українського фонду підтримки реформ в Україні залучила в якості консультантів, американську компанію BGR Group. Дана ініціатива відбувається за підтримки донорів, без використання державних коштів”, – повідомив Шимків.

Він зазначив, що Фонд підтримки реформ в Україні для потреб Наради реформ та уряду протягом останніх двох років фінансує різні реформаторські ініціативи й команди реформ, залучаючи донорські кошти від ЄБРР, WesternNIS Enterprise Fund (США), ОБСЄ, урядових програм Канади та Німеччини, Фонду “Відродження”, посольств США та Великої Британії тощо.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Україна користується послугами лобістів BGR Group у США. Йшлося про те, що їх послуги щомісяця коштують 50 тисяч доларів і надаватимуться принаймні до кінця 2017 року.
В адміністрації президента це повідомлення спростовували, зазначає УНІАН.

Читайте також:

Порошенко з Байденом: “Відповідальність перед союзниками – ознака США як глобального лідера”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.