Вселенський патріарх поставив Кирила до відома, що рішення про томос для України вже прийнято, – ЗМІ

 

архієпископ Євстратій (Зоря)
голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський

(FB)

Вісті з Фанару (Константинопольський патріархат, де перебуває з візитом патріарх Московський РПЦ Кирил – “Н”) продовжують надходити.

“Вселенський Патріарх проінформував російського Патріарха про те, що рішення про проголошення Української Автокефальної Церкви прийняте” – пише грекомовне видання Оrthodoxia.info, яке підтримує позицію Вселенського Патріарха.

Заголовок новини можна перекласти як “Жереб (гральні кості) кинуто! Україна отримує автокефалію”.

“Вселенський Патріарх роз’яснив російській делегації, що рішення було прийнято, і що вже ведуться відповідні процеси.”

“Ніхто не хоче, щоб створити ще один розкол, але хочуть єднання в Церкві”, – сказав митрополит Еммануїл на питання Оrthodoxia.info щодо заяв російських представників, нібито створиться розкол.
“Вселенський Патріархат не загрожує нікому і не сприймає чиїсь погрози”, – додав він.

Поки що ніякої заяви з боку російської сторони немає.

Однак надходить більше інсайдерської інформації. Зокрема, що Московський патріарх пропонував провести міжнародну конференцію з питання української автокефалії, де б сторони виклали свої аргументи та історичні документи.

Цю пропозицію можна взяти на озброєння – ПІСЛЯ проголошення Томосу провести таку конференцію, щоб спонукати МП визнати автокефалію.

Також обізнані з “внутрішньою кухнею” МП спостергіачі очікують, що провальні за підсумками переговори у Стамбулі можуть привести до кадрових рішень – патріарх спробує перекласти свою відповідальність на тих, хто безпосередньо займався “українським питанням” протягом попередніх років.

Читайте також:
Очільник РПЦ Кирил приїхав до Вселенського патріарха
– переконуватиме не надавати Україні томос

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна