Президент призначив у ВСУ суддю, який посадив Луценка, та резидентку Росії

 

Суддя Сергій Слинько, призначений президентом на посаду судді Верховного Суду у Касаційний кримінальний суд, в 2013 році підтримав вирок Юрію Луценку та засудив його до 4 років позбавлення волі.
Про це повідомляє громадська організація «Чесно».

На сайті організації зазначається, що 30 серпня Петро Порошенко підписав укази про призначення трьох суддів Верховного Суду – Валентини Сімоненко, Сергія Слинька та Вікторію Мацедонську. Двоє з них – Сімоненко та Слинько, отримали негативні висновки від ГромадсьКої ради доброчесності.

«Ще одним недоброчесним новим суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду став Сергій Слинько, який у складі колегії суддів, у касаційній інстанції підтримав вирок Юрію Луценку та засудив його на 4 роки позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Слинько у складі колегії також підтвердив вирок Дмитру та Сергію Павличенкам до довічного ув’язнення і 13 років в’язниці відповідно. Згодом їх визнали політичними в’язнями.

Нагадаємо, в 2012 році Печерський райсуд Києва засудив Юрія Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн. компенсації МВС за завдану шкоду) з позбавленням права обіймати керівні посади і рангу державного службовця. У 2013 році Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ залишив без змін вирок Луценку, засудженому до 4 років позбавлення волі. Відповідну резолютивну частину ухвали тоді оголосив головуючий у колегії Вищого спецсуду суддя Сергій Слинько.

Новопризначена президентом суддя Верховного суду України Валентина Сімоненко у свою чергу відома тим, що отримала податковий номер РФ від окупаційних органів влади Севастополя.
Про це на своїй сторінці у Facebook нагадала журналіст Наталія Соколенко.

«Питання до президента: в чому суть судової реформи, ініційованої Вами? У тому, щоби призначити у новий Верховний Суд суддю, яка має індивідуальний податковий номер РФ? Цей номер можна отримати лише за особистим зверненням до органів РФ. Індивідуальний податковий номер Валентина Сімоненко отримала в окупаційної податкової РФ Севастополя!» – написала Соколенко.

Читайте також:
Активісти закликали президента не призначати “росіянку”
Сімоненко суддею Верховного Суду України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна