Активісти закликали президента не призначати “росіянку” Сімоненко суддею Верховного Суду України

 

У Києві активісти та експерти “Реанімаційного пакету реформ” провели біля адміністрації президента протест із закликом не затверджувати кандидатуру Валентини Сімоненко на посаду судді у Верховному Суді України.

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко отримала негативний висновок Громадської ради доброчесності. Також, за словами активістів, вона співпрацює з окупаційною владою в Криму і у 2015 році отримала індивідуальний податковий номер платника податків Російської Федерації.

Член Громадської ради доброчесності Роман Маселко наголошує на своїй сторінці у “Фейсбуці”, що рідна сестра Сімоненко є державним службовцем у окупованому Криму.

Крім цього, директор фундації DeJuRe, член Громадської ради доброчесності Михайло Жернаков стверджує, що Сімоменко не задекларувала свої статки, а її чоловік має бізнес у Криму.

Раніше Громадська рада доброчесності повідомляла, що Валентина Сімоненко ігнорувала запити від потерпілих під час розстрілу Небесної сотні і нападів на “Автомайдан”.

Активісти передали президенту звернення про неможливість Сімоненко обіймати посаду судді Верховного Суду та працювати в органах державної влади.
Валентина Сімоненко наразі цих заяв активістів не коментувала.

Раніше Сімоненко пояснювала, що у зв’язку з хворобою своєї матері вона відвідувала анексований Росією Крим.

Читайте також:

ВККС пропустила до конкурсу у Верховний Суд 80% кандидатів,
яких забракувала рада доброчесності

У грудні 2017 року Вища рада правосуддя рекомендувала кандидатуру Валентини Сімоненко на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Відповідно до процедури, президент призначає до Верховного суду рекомендованих ВРП кандидатів на посади суддів.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна