До Харкова не впустили російського дипломата, що є персоною нон ґрата

 

Прикордонники не впустили в Україну російського дипломата, який є персоною нон ґрата.

Про це повідомив сайт Державної прикордонної служби України 30 серпня.

За даними ДПСУ, чоловік планував потрапити на територію нашої країни через пункт контролю “Харків-Пасажирський” поїздом “Москва-Харків”.
Під час перевірки його документів прикордонники встановили, що це другий секретар генконсульства РФ у Харкові, якому заборонено в’їзд до 2023 року.

“Громадянина не пропущено на територію нашої країни та повернуто до Російської Федерації”, – заявили в ДПСУ.

“Українська правда” уточнила, що йдеться про чоловіка на ім’я М. Дербишев. Заборона на його в’їзд до України діє з 2018 року.

Як інформувала “Новинарня“, після отруєння у британському Солсбері російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочки спалахнув міжнародний дипломатичний скандал. Лондон 14 березня вислав 23 дипломатів РФ. Десятки країн світу, зокрема Українаприєдналися до цієї акції. Київ вислав третю за чисельністю групу диппрацівників Росії – 13.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна