Україна просить у США системи протиповітряної оборони, – посол

 

Україна офіційно звернулася до Сполучених Штатів Америки, аби купити у США системи протиповітряної оборони.

Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, повідомляє “Новое время”.

За його словами, для армії необхідні мінімум три комплекси ППО. Вартість кожного складає близько 750 млн. доларів, тож загальна сума можливої угоди перевищить 2 млрд. доларів.

“Наші потреби наступного періоду, на мій погляд, це морський простір, військово-повітряний простір. Це те, без чого ми просто не зможемо забезпечити оборону країни”, – пояснив посол.

Дипломат також сказав, що ЗС України потребують безпілотників, контрбатарейних радарів і контрснайперських систем.

За його словами, запит на придбання військового обладнання був озвучений на високому та найвищому рівнях, зокрема особисто Петром Порошенко Дональду Трампу, а також його раднику з національної безпеки Джону Болтону.

Раніше про потребу ЗСУ в системах протиповітряної оборони говорив міністр оборони Степан Полторак. У травні на запитання про те, яку зброю Україна “випросила” у США, крім протитанкових установок “Джавелін”, керівник МОУ відповів, що розвивати необхідно повітряні сили.
“Ви знаєте, нам потрібно підвищити рівень готовності наших повітряних сил, протиповітряної оборони”, – сказав він.

Читайте також:
…..

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна