США передали Україні нові контрбатарейні радари. ВІДЕО

 

Сполучені Штати Америки надали Україні ще два контрбатарейні радари типу AN/TPQ. Церемонія передачі військової техніки відбулася в п’ятницю, 17 серпня, за участю посла США в Україні Марі Йованович.
Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко зазначив, що допомога США в оснащенні Збройних сил України сучасними зразками військової техніки, а також у підготовці персоналу для їх обслуговування та ремонту, є критично важливим фактором в процесі військової реформи.

Така військово-технічна допомога сприяє нарощуванню оперативних спроможностей українських частин та підрозділів, сказав головнокомандувач ЗСУ.

“Україна стала першою країною, якій Сполучені Штати надали дозвіл обслуговувати та ремонтувати такі радари. Це ще раз підкреслює, що військовослужбовці ЗСУ спроможні користуватися високотехнологічною зброєю”, – додав Муженко.

Він подякував уряду США та всьому американському народові “за передану чергову партію військового обладнання, яке допоможе Збройним силам України у боротьбі з агресором і збереже немало життів”.

Фото ГШ ЗСУ:

контрбатарейні радари AN TPQ контрбатарейні радари AN TPQ контрбатарейні радари AN TPQ
<
>

У Генштабі зазначили, що рухома радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби типу AN/TPQ призначена для автоматичного визначення місця розташування позицій ворожої артилерії, ракетних установок та мінометів. Такий радар одночасно може обробляти ведення вогню з декількох місць до 10 різних видів зброї та визначати позиції після виявлення першого пострілу.

Починаючи з 2014 року Сполучені Штати Америки в рамках контракту на міжнародну технічну допомогу передали Збройним силам України вже понад три десятки таких станцій контрбатарейної боротьби різних модифікацій.

Усього за цей період ЗС України отримали від Сполучених Штатів Америки технічну та гуманітарну допомогу на суму майже 250 мільйонів доларів. Така допомога включає, зокрема, медичне обладнання, прилади нічного бачення, станції контрбатарейної боротьби, автомобілі, радіостанції, GPS-навігатори, ліцензійне програмне забезпечення для центрів підготовки, лазерні системи імітації бойових дій тощо, ідеться в повідомленні управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

Читайте також:
Трамп підписав оборонний бюджет-2019 із $250 млн. для України

ЗСУ показали вітчизняні сервісні станції
для американських контрбатарейних радарів

Порошенко: Джерело обстрілів фіксують наші контрбатарейні радари зі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна