ЗСУ показали вітчизняні сервісні станції для американських контрбатарейних радарів

 

Помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив про поставку до Збройних сил України мобільних сервісних лабораторій для обслуговування контрбатарейних радіолокаційних станцій, які були поставлені в Україну американськими партнерами.

Про це він написав у “Фейсбуці” 10 серпня.

Американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які за рішенням президента США Барака Обами постачаються в Україну після початку російської агресії, добре себе зарекомендували, але, як і будь-яка техніка, вони потребують належного обслуговування.

Лабораторії скомпоновані та виготовлені в Україні на базі автомобілів КрАЗ із кунгами, частина обладнання в них – поставлене захдними партнерами.

Контрбатарейна РЛС призначена виявляти артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження вогневого засобу.

В залежності від особливостей ландшафту, атмосферних умов, сучасний контрбатарейний радар здатен виявляти ворожі батареї на відстані до 50 км.

Контрбатарейна РЛС може входити до артилерійської батареї або її групи підтримки, зазначає “Український мілітарний портал”.

Читайте також:
Порошенко: Джерело обстрілів фіксують наші контрбатарейні радари зі США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна