Порошенко попередив про інформаційні “щупальця Росії” перед наступними виборами

 

Росія готується до потужної маніпулятивної кампанії, аби вплинути на вибори в Україні, США та ЄС.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України, інформує прес-служба глава держави.

Порошенко наголосив, що нині настає один з найбільш критичних періодів – демократичний світ вступає у новий виборчий цикл. Вже в листопаді відбудуться парламентські вибори в США, оновлення євроінституцій – у 2019 році; наближається виборча компанія і в Україні.

“Уже зараз провідні ІТ-компанії фіксують створення тисяч, десятки тисяч фейкових аккаунтів з російським корінням. Росія готується до нової потужної маніпулятивної кампанії – fake news, підрив стабільності”, – зазначив Порошенко.

“І в мене немає сумніву, що Москва не втратить жодної можливості, щоб дискредитувати наші з вами здобутки, щоб посіяти зневіру серед громадян у завтрашньому дні та втому від європейського вибору. Маємо бути готові дати відсіч. Хоча це завдання і не просте”, – наголосив він.

Президент нагадав, що РФ вже добре набила собі руку на інших країнах, зокрема під час нідерландського референдуму щодо ратифікації угоди про асоціацію, референдуму у Британії щодо Brexit.

“Щупальці Москви дуже міцно проникли в соціальні мережі, тримають окремі медіа, є у кіберпросторі. При цьому Кремль уміло прикриває свою підривну діяльність демократичними цінностями та принципами. Уже зараз мусимо шукати шляхи до співпраці з іншими державами та координувати зусилля для вироблення надійного механізму упередження стороннього втручання у виборчий процес та забезпечення вільного волевиявлення наших громадян”, – зазначив Порошенко.

Глава держави закликав особливу увагу звернути на країни, які уже мають відповідні напрацювання. Зокрема, звернув увагу на досвід Парижа та Берліна.

Читайте також:
Роль кремлівських «ботоферм» у каталонській кризі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна