Артобстріли в День Незалежності: загинули цивільний у тиловій Врубівці та український воїн

 

У День Незалежності України, від 7-ї до 18-ї години, російські окупаційні війська вже 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши на окремих напрямках озброєння, заборонене Мінськими угодами.

“На жаль, протягом дня один військовослужбовець загинув і двоє були поранені“, – повідомили в прес-центрі Об’єднаних сил у вечірньому зведенні.

Протягом дня противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм., озброєння БМП, різних типів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Під обстріл потрапили позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Південне, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Широкине.

Із мінометів ворог обстрілював українських військових у районах населених пунктів Красногорівка і Гранітне.

“У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника з метою змусити його припинити обстріл”, – ідеться у зведенні.

Цього дня зафіксовано черговий злочин російсько-окупаційних військ проти місцевого населення. Зранку окупанти обстріляли з артилерії калібру 152 мм село Врубівка на Луганщині. В результаті обстрілу загинув 35-річний мешканець села. Крім того, постраждали три житлових будинки та місцева школа, повідомили у штабі.

Офіцери української сторони СЦКК, спільно з представниками Генеральної прокуратури та Національної поліції, провели фіксацію та документування наслідків обстрілу бойовиками з боку ОРЛО селища Врубівка.

Фоторепортаж із Врубівки:

Врубівка-фотофіксація-7 Врубівка-фотофіксація-2 Врубівка-фотофіксація-3 Врубівка-фотофіксація-4 Врубівка-фотофіксація-5 Врубівка-фотофіксація-6
<
>

У звіті на ФБ-сторінці ООС сказано:

24 серпня 2018 року близько 05.10 з боку ЗФ РФ у напрямку Первомайськ – Врубівка здійснено обстріл населеного пункту Врубівка із застосуванням артилерії калібру 152 мм (сім активно-реактивних снарядів).

Близько 06.40 24 серпня 2018 року від представника ЦВС м. Попасна отримано повідомлення про факт влучання боєприпасів та пошкодження помешкань житлового сектору за адресою: Луганська область, Попаснянський район, н.п. Врубівка.

Прибувши на місце обстрілу група виявила:

– Від прямого влучання снаряду калібру 152 мм зруйновано одну житлову будівлю, поділену на дві сім’ї, за адресою: вул. Шкільна (Артема), 2.
Внаслідок вибуху снаряду калібром 152 мм в житловій будівлі отримав тяжкі поранення та помер у швидкій дорогою до Лисичанської міської лікарні господар одного з помешкань – Олійник Андрій Леонідович 1983 р.н.
Решта членів сім’ї – дружина та двоє дітей, які знаходились всередині будинку, не постраждали. Власниця другої частини будинку в момент вибуху знаходилась всередині та не постраждала.

– Від вибуху снаряду калібру 152 мм за адресою: вул. Лісна (Жовтнева), 7, вибуховою хвилею та осколками пошкоджені стовпи на подвір’ї, а також вікна та покрівлі сусідніх будинків № 8 та № 9 цієї ж вулиці.

Місця розривів снарядів калібру 152 мм за адресами: вул. Шкільна (між двоповерховими багатоквартирними будинками № 7 та № 9), а також шкільне подвір’я вул. Зелена (Радянська).

Також один снаряд влучив у вхідну частину погреба, що знаходиться на території фермерського господарства на окраїні села. В результаті влучання та розриву: загинула одна цивільна особа, зруйновано одну житлову будівлю, поділену на дві сім’ї, пошкоджені вікна та покрівлі приблизно у 50 житлових помешканнях (станом на 12.00), пошкоджено чотири нежитлові будівлі (шкільна майстерня, їдальня, господарське приміщення (туалет) та вхід у погреб фермерського господарства.

На момент проведення фотофіксації на місці події працювали патруль ОБСЄ, представники поліції та Генеральної прокуратури України.

Боєприпасів, що не вибухнули, не виявлено.

У штабі зазначили, що відстань від місця обстрілу до підрозділів Збройних сил України більше 1 км.

Матеріали фотофіксації, уламки снарядів та звіти експертів передані в розпорядження слідчих органів та міжнародних організацій.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні, 23 серпня, внаслідок бойових загинули 5 українських воїнів, поранені – 7.

Читайте про втрати ОС 23 серпня:
Загиблі під Кримським 4 бійці “Айдару”: імена, фото, обставини бою

Загиблий 23 серпня на Донбасі офіцер Георгій Ольховський
вийшов із Криму після окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна