У День Прапора знищено 12 бойовиків, – розвідка ООС

 

Упродовж минулої доби, 23 серпня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була напруженою, з випадками загострення на окремих ділянках, проте залишалася цілком контрольованою.
Про це повідомив у ранковому зведенні прес-центр ОС.

Противник 42 рази відкривав вогонь по позиціях українських військ, у тому числі дев’ять разів – із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

“Російські окупанти вели прицільний вогонь із артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, – сказано в повідомленні.

Противник здійснював обстріли позицій об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Троїцьке, Луганське, Північне, Залізне, Новгородське, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине.

“Минулої доби найгарячіше було на Луганському напрямку в районах населених пунктів Кримське та Новотошківське. Тут противник інтенсивно застосовував артилерію та міномети, а також вдався до штурмових дій. Військовослужбовці Об’єднаних сил відбили атаку ворога та залишились на займаних позиціях.
Також окупанти здійснювали обстріли з 82-мм мінометів по наших позиціях поблизу Луганського, Чермалика та Лебединського”, – зазначили у штабі.

Упродовж минулої доби п’ять українських захисників загинули, сім військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень.

За даними розвідки, за минулу добу 12 окупантів знищено, ще 20 отримали поранення.

З початку доби Дня Незалежності, 24 серпня, до 7:00, бойовики п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил – у районах населених пунктів Кримське, Гнутове, Павлопіль та Водяне.
Біля Кримського вночі окупанти знову відкрили вогонь із 122 мм артилерії, а поблизу Павлополя застосували 82-мм міномети.
Втрат серед військовослужбовців Збройних сил України цієї доби немає, зазначили у штабі.

Читайте про втрати ОС 23 серпня:
Загиблі під Кримським 4 бійці “Айдару”: імена, фото, обставини бою

Загиблий 23 серпня на Донбасі офіцер Георгій Ольховський
вийшов із Криму після окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна