Уперше за рік Авдіївка отримала газ

 

У місто Авдіївка Донецької області після більш ніж річної перерви почали подавати газ.
Про це в понеділок, 20 серпня, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

“Авдіївка отримала газ. Зараз тривають роботи з перевірки систем газопостачання та підключення абонентів у багатоповерхівках. На цих роботах задіяно 170 працівників “Донецькоблгазу” і 25 одиниць техніки. Сьогодні зусилля газовиків зосереджено на Авдіївці, завтра обіцяють розпочати роботи в одному-двох селищах Ясинуватського району”, – ідеться в дописі Куця у “Фейсбуці”.

“Фактично роботи з підключення розпочалися у суботу. За цей час газ отримав 21 абонент у приватному секторі Авдіївки та 30 – у селищі Нетайлове.
За словами працівників облгазу, ускладнюють роботи люди, які не хочуть допускати газовиків до своїх помешкань.
Велике прохання до жителів: стежте за оголошеннями у своїх населених пунктах, забезпечуйте доступ працівникам облгазу до газового обладнання – усі вони в уніформі, при собі мають відповідні посвідчення. Не маю сумнівів, що усі зацікавлені в тому, щоб у домівках з’явилося блакитне паливо”, – зазначив голова області.

Як повідомляла “Новинарня“, газ до Авдіївки постачався через непідконтрольну територію – магістральний газопровід “Макіївка – Авдіївка”. На початку червня 2017 року ділянку газопроводу пошкодили в результаті чергового обстрілу з боку бойовиків. Таким чином, без газу залишилися 20 тис. жителів Авдіївки і населених пунктів Ясинуватського району.
В Авдіївці через відсутність газопостачання оголосили надзвичайну ситуацію. Також повідомлялося про початок будівництва нового газопроводу, через який Авдіївка буде отримувати газ з контрольованої Україною території – з Очеретяного.
13 січня 2018 року попередній голова ДонОДА/ВЦА Павло Жебрівський повідомляв, що будівництво газопроводу в Авдіївку завершено. Однак у лютому він не зміг пройти випробування.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна