До Авдіївки підводять газопровід з Очеретяного, щоб унезалежнити від “ДНР”

 

У Донецькій області почали будувати газопровід високого тиску від Очеретяного до Авдіївки. Про це повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Розпочали будівництво підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки: зробили розмітку траси прокладки, підрядники розпочинають виконання будівельно-монтажних робіт, і незабаром вже почнуться перші поставки труби”, – написав Жебрівський на своїй сторінці “Фейсбуці” у п’ятницю, 18 серпня.

Він зазначив, що вартість проекту – близько 58 млн. грн., частину цієї суми профінансує ПАТ “Авдіївський коксохімічний завод”.

“Після завершення будівництва ми зможемо подавати газ на Авдіївку і ще сім навколишніх селищ (Красногорівка, Ластівчине, Орлівка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове) з території, контрольованої Україною. Таким чином, люди перестануть бути заручниками бандитів, які називають себе владою на окупованій українській території, адже ми знімаємо залежність міст і селищ від їхніх бандитських примх і недолугості”, – заявив голова Донецької облВЦА.

Павло Жебрівський нагадав, що остаточне рішення про будівництво газопроводу ухвалили 7 червня, в результаті надзвичайної ситуації, коли бойовики пошкодили газопровід і залишили Авдіївку та околиці без газу.

Читайте також:
АКХЗ Ахметова та ВЦА Авдіївки підписали угоду про партнерство ще на 12 млн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна