Двоє кримчан із Лук’янівського СІЗО просять обміняти їх в Росію. ФОТО

 

Кримчани Олександр Саттаров і Фарух Камалов, які утримуються в Лук’янівському СІЗО Києва, написали заяву на ім’я президента Росії Путіна з проханням повернути їх до РФ через обмін на українських політв’язнів.
Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

“Під час сьогоднішнього (14 серпня) моніторингового візиту до Лук’янівського СІЗО я зустрілася з Олександром Саттаровим та Фарухом Камаловим, які написали заяву на ім’я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів”, – поінформувала Денисова у “Фейсбуці”.

Людмила Денисова і Олександр Саттаров. Фото з ФБ

За її словами, раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії.

Як розповіла Денісова, зазначені листи також будуть відправлені до МЗС України, щоб відомство дипломатичною поштою доправило їх до адміністрації Путіна.

Читайте також:
Денисова просить РФ обміняти Сенцова на Седікова. Москва не йде назустріч

Як писали, Олександр Саттаров – колишній український “беркутівець”, учасник так званої “самооборони Криму”. За версією слідства, він брав участь у захопленні українських військових частин у Криму у 2014 році.
Фарух Камалов – колишній “заступник міністра спорту Криму” в окупаційному уряді півострова, заарештований у лютому 2018 року на Херсонщині, куди він приїхав робити український закордонний біометричний паспорт. Його обвинувачують, серед іншого, в державній зраді.

Затриманому на Херсонщині “екс-віце-міністру” окупованого Криму
обрали запобіжний захід

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна