Тренування параду: Україні вперше показали новітню САУ “Богдана”. ВІДЕО, ФОТО

 

На військовому аеродромі в селищі Озерне на Житомирщині у п’ятницю, 10 серпня, відбулося тренування із військовою технікою перед парадом Незалежності, який пройде за два тижні в Києві.

Готовність військовослужбовців і техніки в Житомирському районі перевірив міністр оборони України Степан Полторак.

Відео із тренування на своїй сторінці у “Фейсбуці” розмістив президент Петро Порошенко.

Родзинкою демонстрації стала нова українська 155-мм САУ (самохідна артилерійська установка) “Богдана”.

Перші її фото з’явилися в мережі саме сьогодні.

Як з’ясувалося, досі засекречена, “Богдана” розміщена на колісному шасі 6х6 автомобіля КрАЗ-6322.

Фото “Богдани” (ФБ Юрій Бірюков):

САУ Богдана САУ Богдана САУ Богдана - пульт
<
>

Як розповів присутній на тренування радник міністра оборони Юрій Бірюков, САУ “Богдана” має автомат заряджання на шість пострілів, управління, наведення, застосування – все через пульт (з можливістю роботи на механічних приводах).

Комп’ютер керування – Siemens.

Новітня гармата українського виробництва здатна виконувати шість пострілів в хвилину. Дальність пострілу по ТЗ осколково-фугасним зарядом – понад 40 кілометрів, активно-реактивним – понад 50 км.

“Так, тут вже як завжди, текст вже звичний. Про технології, яких не було. Про верстати, яких не було. Про документацію, якої не було. І які створили за три роки. І технології, і верстати, і персонал, і експерименти, і невдачі, і перемоги, і… І ось вона стоїть, САУ нашого виробництва. Зі стволом, нашого виробництва. З шасі, нашого виробництва”, – написав у “Фейсбуці” Бірюков, згадавши радість з цього привожу співробітників заводів, президента України, секретаря РНБО, міністра оборони і голови Комітету з нацбезпеки ВР.

“Ствол зроблений з того ж сплаву, що і міномет М120-15 (“Молот” – “Н”). І з того ж сплаву, з якого вже давно і серійно роблять стволи для танків. І всі експертизи, і в КНДІСЕ, і в КПІ, вже підтвердили повну відповідність сплаву всім необхідним вимогам. Просто ось комусь дуже-дуже потрібно було оббрехати нашу оборонку”, – додав радник міністра.

Крім “Богдани”, по летовищу пройшли зокрема колони “Хаммерів” та українських бронемашин КрАЗ “Спартан”, зенітно-ракетні комплекси С-300В і “Тор” (відновлені після глибокої консервації), ЗРК 2С6 “Тунгуска”.

Також присутнім показали експортну версію танка “Оплот” – T-84-120 “Ятаган”.

Загалом у параді братиме участь 250 одиниць техніки.

Читайте також:
“Богдана”, “Слава…”, жінки, 15 країн-союзників
– це буде найкращий парад Незалежності ever

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна