Журналісти “1+1” виступили проти участі жінки Медведчука в “Танцях з зірками”. ПІДПИСИ

 

Журналісти інформаційної програми ТСН каналу “1+1”, що належить олігарху Ігорю Коломойському, виступили проти участі в проекті “Танці з зірками” цього ж каналу Оксани Марченко – дружини проросійського політика, кума Путіна Віктора Медведчука.

Працівники “Телевізійної служби новин” виступили з відкритим листом із цього приводу та зібрали під ним 35 підписів (станом на вечір 8 серпня).

“Ми, журналісти Телевізійної служби новин, дізналися про те, що в найближчому сезоні шоу «Танці з зірками» на «1+1» може взяти участь Оксана Марченко.
Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу і засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов’язують близькі стосунки з президентом Російської Федерації Путіним. Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема нібито про те, що в Україні триває не зовнішня агресія, а громадянська війна. Подружжя жодного разу за роки війни не засудило російську агресію на Донбасі та анексію Криму”, – ідеться в заяві, яку поширила в соцмережі зокрема Соломія Вітвіцька, ведуча ТСН.

“Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука Оксани Марченко в ефірі нашого телеканалу”, – наголошується у зверненні.

“ТСН як невід’ємна складова «1+1», завжди чітко і послідовно стояла на позиціях територіальної цілісності, незалежності та збереження суверенітету України. Для нас – це не чужа війна. А патріотизм – не просто слова. Репутація ТСН – це репутація кожного з нас.
Як колектив ТСН, ми не можемо вплинути на інший проект каналу, але залишаємо за собою право публічно висловлювати свою позицію щодо цієї ситуації і хочемо запевнити, що рішення каналу «1+1» не позначиться на редакційній політиці Телевізійної служби новин”, – зазначено у зверненні.

ТСН проти Оксани Марченко ТСН проти Оксани Марченко
<
>

Відозву підписали, зокрема, ведуча Соломія Вітвіцька, кореспонденти ТСН Ольга Кошеленко, Іван Гребенюк, Антон Страшко, Алла Хоцянівська, Олександр Моторний, Тетяна Фруктова, Олександр Романюк, Наталя Нагорна, Дмитро Фурдак, Вікторія Дмитренко, Євгенія Цвєтанська, Станіслав Фещенко, Валентина Мудрик та інші, шеф-редактор ТСН Елла Білостоцька, головний режисер Олеся Коваленко, заст. директора департаменту Ольга Кашпор, редактори Олександра Амброз, Юлія Бондар, Костянтин Павлов, низка інших редакторів, продюсерів тощо.

Немає серед підписантів головних ведучих – Алли Мазур, Наталії Мосейчук, Лідії Таран, Юлії Бориско.

Генеральний директор каналу “1+1” Олександр Ткаченко фактично визнав, що Оксана Марченко може взяти участь у танцювальному проекті, незважаючи на спротив інформаційної редакції.

“Ми неодноразово заявляли, що робота служб інформації в «1+1 медіа» будується виключно на принципах редакційної свободи і неупередженості. Журналісти мають право висловлювати свою думку в тому числі і з приводу рішень каналу. Проте, хотів би відзначити, що в проекті «Танці з зірками» беруть участь найяскравіші зірки українського шоу-бізнесу, незалежно від своїх політичних поглядів і переконань. Як показують результати досліджень, серед тих, кого було б цікаво побачити глядачам на паркеті – в тому числі й Оксана Марченко. Впевнені, серед 14 пар учасників кожен зможе знайти собі фаворитів”, – ідеться в заяві прес-служби каналу, поширеній у відповідь на запит видання “Детектора медіа”.

“ДМ” повідомив також, що формально запрошення Оксані Марченко для участі в “Танцях із зірками” передала інша учасниця нового сезону цього шоу – Леся Нікітюк, ведуча проектів “Нового каналу” “Хто зверху?” і “Хто проти блондинок”.

Читайте також:
На вулиці Грушевського невідомі спалили рекламний банер дружини Медведчука

Савченко спонукає Порошенка підписати указ про обмін полонених
“2 на 2” і залучити Оксану Марченко

Подвійна ДТП в Києві: п’яний автомийник розбив “мерседес” Медведчука. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна