ВР не продовжить дію закону про особливе самоврядування Донбасу, – Вінник

 

Дію закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО не буде продовжено, оскільки він суперечить закону про деокупацію Донбасу.
Таку думку висловив народний депутат від БПП Іван Вінник, інформує 112.ua.

“Думаю, він не буде продовжений. У нас у лютому 2018 року вступив у силу закон про деокупацію, який чітко визначив Російську Федерацію як країну-агресора, чітко визначив дату окупації. Якщо ми відкриваємо закон про ОРДЛО, нечинний між іншим, він ніколи не вступить у силу, оскільки у статті 10 написана дата, коли вибори мають бути проведені, а саме – 2015 рік”, – сказав Вінник.

На його думку, продовження закону про самоврядування в ОРДЛО створить конкуренцію норм, оскільки за цим законом немає згадки про Росію.

“У законі про ОРДЛО є згадка про амністію, водночас в законі про деокупацію є згадка про невідворотність покарання осіб, які вчинили збройну агресію проти України.
Він повністю не відповідає чинним законодавчим актам. Тому нам Конституція забороняє, керуючись принципом правовизначенності розбалансувати чинні правові норми”, – додав народний депутат, близький до кіл “Народного фронту”.

Як відомо, закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО набув чинності 18 жовтня 2014 року.
У жовтні 2017 року Рада на тлі застосування в сесійній залі димової шишки продовжила ще на рік термін дії закону, який де-факто не працює.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна