В Італії накрили центр рекрутингу найманців для “ДНР/ЛНР”

 

В Італії заарештували гпупу осіб із центру, який займався вербуванням найманців для війни на Донбасі на боці бойовиків “ДНР/ЛНР”.

Про це повідомила прес-служба посольства України в Італії.

Зазначається, що в ніч на 1 серпня правоохоронці Італії викрили організовану злочинну групу, яка займалася вербуванням та фінансуванням людей для участі у бойових діях на Донбасі на боці проросійських сил.

Загалом у справі, яку розслідує прокуратура Генуї, фігурують 15 підозрюваних. Шістьох із них затримали цієї ночі в Мілані, а також у регіонах Парма та Авелліно. Їх – за обвинуваченнями в рекрутингу та участі у військовому конфлікті за кордоном.

“Відповідну кримінальну справу було відкрито у зв’язку із надісланою посольством України в Італії інформацією про участь італійців у війні на Донбасі”, — зазначили в дипустанові.

Згодом італійське видання La Stampa уточнило, що карабінери ідентифікували згаданих вербувальників як прибічників ультраправих організацій, і зокрема партії “Ліга” – однієї з керівних нині партій в Італії.

Серед трьох арештованих вербувальників – громадяни Албанії та Молдови.

Щодо ще трьох людей, які, швидше за все, зараз перебувають на Донбасі, суд застосував заочний арешт.

За постами в соцмережі Андреа Пальмері, одного з колишніх активістів ультраправої організації “Бульдоги”, правоохоронці з’ясували, що він займається вербуванням і фінансуванням проросійських найманців для Донбасу. Пальмері і зараз, ймовірно, перебуває в Росії або на окупованому сході України.

Другий арештований – колишній солдат, 34-річний Антоніо Катальдо. Він мав досвід війни в Лівії, де він був викрадений і звільнений у 2008 році, навчався в Росії та пройшов курси на Панамі.

У списку також Габріеле Каругаті, колишній охоронець торгового центру, син лідера “Ліги” в муніципалітеті Кайрате: на Facebook він підтверджує, що мешкає у Донецьку та демонструє фото у камуфляжі.

Серед підозрюваних рекрутерів – заарештований Владімір Вербічі та жінка російського походження з молдовськими паспортами.

Читайте також:
У Молдові порахували своїх найманців у “ДНР/ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна