Перемир’я працює: за липень ООС знищили “лише” 31 бойовика

 

Протягом липня було знищено орієнтовно 31 бойовика російсько-терористичних військ.
Як передає “Новинарня“, про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив аналітик Міноборони, офіцер ЗСУ Анатолій Штефан.

Також, за його словами, близько 68 найманців отримали поранення різних ступенів тяжкості. Небойові безповоротні втрати в НЗФ “Л/ДНР” склали ще 12 осіб.

“Ігноруючи Мінські домовленості, у липні місяці російсько-терористичні війська кожного дня провокували підрозділи Об’єднаних сил вогнем із різних видів зброї та калібрів, диверсійними групами та вогнем снайперів. Адекватна відповідь воїнів ОС не змушувала чекати”, – пояснив Штефан.

“За підсумками липня в підрозділах російсько-терористичних військ “ЛДНР” були ліквідовані близько 31 бойовиків та близько 68 найманців отримали поранення різних ступенів важкості. Небойові втрати склали 12 терористів (суїцид, порушення заходів безпеки, вбивство з необережності)”, – написав аналітик МОУ.

Дана цифра може відрізнятися в більшу сторону в зв’язку з постійним приховуванням втрат лідерами бойовиків та російськими військовими, зауважує представник ЗС України.

Він поширив колаж із портретами деяких знищених у липні бойовиків:

За даними Штефана, протягом попереднього місяця – червня – сили ООС знищили 86 бойовиків.
Як відомо, з 1 липня в зоні ООС було оголошено “хлібне перемир’я”.

Як повідомляла “Новинарня“, протягом липня внаслідок бойових дій загинули п’ять військових ЗСУ. Ще двоє померли від ран, отриманих у червні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна