Безвізом з ЄС уже скористалися понад 1 мільйон громадян України

 

Безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу вже скористалися понад 1 мільйон громадян України.

Про це написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” президент Петро Порошенко.

Державна прикордонна служба України нагадала, що 500 тисяч поїздок громадянами України до Євросоюзу було зафіксовано в середині травня. Відтоді потік громадян, які користуються правами безвізу, постійно зростає.

“Значне збільшення пасажиропотоку до країн ЄС пов’язано, як і прогнозувалося, з початком туристичного сезону, відпусток, коли з’являється можливість відвідування різноманітних фестивалів, концертів, друзів та рідних тощо. Крім того, з липня по вересень щорічно європейські країни відзначають гарячий попит на відвідування абітурієнтами та студентами своїх навчальних закладів”, – зазначили в ДПСУ.

Загалом активний рух в рамках безвізу відмічається в пунктах пропуску для повітряного сполучення. На сьогодні авіаподорожі до ЄС обирають близько 35% українців.

Також популярнішим напрямком для перетину кордону залишається Польща. Саме через неї до країн Євросоюзу потрапляє переважна кількість українців.

Нагадаємо, безвізовий режим із державами Європейського Союзу для громадян України почав діяти з 11 червня 2017 року.

Читайте також:
Рік безвізу: виїжджали понад 555 тис. українців. ІНФОГРАФІКА ДПСУ

Європарламент затвердив систему платної реєстрації для безвізового в’їзду в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна