Рік безвізу: виїжджали понад 555 тис. українців. ІНФОГРАФІКА ДПСУ

 

За рік дії безвізового режиму з Європейським Союзом до країн ЄС за спрощеною процедурою виїжджали 555 тисяч українців.
Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

У ДПСУ нагадали, що 11 червня виповнюється рівно рік, як громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу (крім Великої Британії та Ірландії), а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії і Швейцарії, які входять до Шенгенської зони.

Загалом з початку введення “безвізу” до країн Європейського Союзу громадяни України виїжджали майже 20,3 млн. разів, при цьому понад 555 тис. громадян скористалися всіма перевагами безвізового режиму.

Певний ажіотаж серед охочих безперешкодно подорожувати спостерігався у перші місяці дії безвізу – в середньому прикордонники оформляли до 90 тис. українців за місяць.
У листопаді минулого року цей показник становив вже 32,5 тис. осіб.

Найбільше українців обирають для подорожей авіаційні шляхи (198 тис. осіб – 35%), найменше – морем (41 особа – 0,07%).

Головним “вікном до Європи” для України залишається Польща. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС – через словацький кордон.

При цьому на автомобілях найбільше українців “по безвізу” виїздили в Румунію (135 тис.), в Польщу (118 тис.), в Угорщину (67 тис.), у Словаччину (37 тис.).

За даними ДПСУ, 157 пунктів пропуску з України обладнані біометричним устаткуванням.

На сьогодні не існує загроз порушення питання про перегляд Європейським Союзом умов безвізового режиму з Україною – про це на прес-конференції в Києві повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

“Оцінка наших колег з ЄС одностайна – загрози від громадян України, з боку подорожуючих, які використовують територію України як транзитну країну, на сьогоднішній день відсутні. Реальних загроз навіть щодо порушення питання про те, щоб переглянути умови безвізового режиму, на сьогодні не існує”, – сказав Серватюк.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 червня 2017 року набуло чинності рішення Ради Євросоюзу про введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн ЄС і Шенгенської зони.
“Безвіз” дозволяє українцям перебувати в державах ЄС до 90 днів впродовж кожного 180-денного періоду – з метою туризму, навчання, відвідання родичів і близьких тощо (без можливості працювати).
Загалом на сьогодні за біометричними паспортами громадяни України можуть відвідувати 117 країн.

Читайте також:
ЄС може забрати в Грузії безвіз – через надмір прохачів притулку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна