Оприлюднено відео першої тривалої зустрічі політв’язня Кольченка з матір’ю

 

Український політв’язень Олександр Кольченко, який утримується в колонії російського міста Копейськ під Челябінськом, отримав тривале триденне побачення з матір’ю, Ларисою Кольченко.

Сайт “Крим. Реалії” оприлюднив відео з цієї зустрічі.

Зазначається, що тривалі побачення дозволені раз на чотири місяці, але за словами мами, побачити сина вона змогла вперше за дев’ять місяців. Три дні вони проводять у спеціальному номері для зустрічей.

Із собою Лариса Кольченко привезла 20-кілограмову передачу – ялтинську цибулю, сало, родзинки, мед та інші вітаміни, необхідні для синового здоров’я після голодування.

Побачення почалося в п’ятницю 27 липня, і закінчується в понеділок, 30 липня.

Читайте також:
Кольченко почувається “нормально” і прагне зустрічі з консулом та Денисовою

Як повідомляла “Новинарня“, 31 травня незаконно засуджений в Росії за обвинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Перед тим 14 травня Сенцов оголосив голодування, поки Росія не відпустить всіх утримуваних українських політв’язнів.

Через тиждень після початку Кольченко оголосив про припинення голодування, визнавши, що “виявився слабким”.

Співробітники російських силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія та Олександра Кольченка в Сімферополі невдовзі після окупації Криму, 11 травня 2014 року.

25 серпня 2015 року російський суд засудив Сенцова й Кольченка за сфабрикованими обвинуваченнями у скоєнні “терактів” в Криму (відповідно, до 20 та 10 років колонії) і залишив відбувати покарання в Росії.
У червні ц.р. Верховний суд Росії відмовився переглянути вирок.

Лише 2016 року Росія визнала Сенцова й Кольченка громадянами України, що мало б тягнути за собою передачу Сенцова і Кольченка Києву для відбування покарання на Батьківщині.

У квітні 2016 року стало відомо, що Федеральна служба виконання покарань Росії представить мін’юсту РФ пропозиції щодо передачі чотирьох засуджених у Російській Федерації громадян України (серед яких Сенцов і Кольченко) для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але президент Путін і суд відмовили в передачі засуджених на батьківщину.

Олександр Кольченко відбуває покарання в колонії міста Копейськ (супутник Челябінська) на Уралі.

Його адвокат почала судитися з російською владою, намагаючись довести, що Кольченко не є громадянином РФ.

Російський правозахисний центр “Меморіал” вніс Сенцова і Кольченка до списку політв’язнів.

Читайте також:
“Перетворив себе на зброю під ЧС-2018”. Обставини голодування Олега Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна