В Одесі “помилково” побилися фанати “Чорноморця” й “Динамо”. ФОТО, ВІДЕО

 

Перед матчем за Суперкубок України з футболу в Одесі 21 липня між київським “Динамо” і донецьким “Шахтарем” побилися не фанати цих клубів, як помилково повідомляють деякі ЗМІ, а кияни з учасниками одного з ультрас-угруповань одеського “Чорноморця” – “Сегедка”.

У середовищі “Сегедки” заявляють, що їхня сутичка із загальною групою фанатів “Динамо” не планувалася, натомість був намір побитися з київським угрупуванням “Родичі”.

Як відомо, з початку “фанатського перемир’я” в Україні вже кілька разів відбувалися масові сутички між “Родичами” й “Сегедкою” та її прибічниками, зокрема в серпні 2017 року в Києві.
“Родичі”, які вже тривалий час існують окремо від решти фан-руху “Динамо”, пішли на конфронтацію з “Сегедкою”, пояснюючи це тим, що дана одеська “фірма” є проросійською та продовжує підтримувати дружні відносини з ультрас країни-агресора – московського “Спартака”.
Решта фанатських угруповань “Динамо” й інших клубів і надалі дотримуються перемир’я, що почалося під час Майдану та подій у Криму й на Донбасі.

Однак увечері 21 липня в Одесі, перед матчем “Динамо” й “Шахтаря” за Суперкубок, агресія бійців “Сегедки” більшою мірою припала на “общак” киян, замість “Родичів”.

Сама “Сегедка” з цього приводу заявляє: “Збиралися провести зустріч із “Родичами”, оскільки було запевнення, що вони приїдуть [в Одесу] і вийдуть [на групову бійку за домовленістю]. Протягом дня пропонували різні варіанти “Родичам”. Відповідь одна – що складу немає і зустрічатися не будуть…
Але найцікавіше було перед матчем. Надійшов сигнал про групу із приблизно 30 осіб, серед яких, нібито, представники “Родичів”. Підбігаємо до групи – виявляється, не вони. Йдемо шукати далі, під стадіоном виходимо на загальний склад “Динамо” (Київ) перед гостьовим сектором. Кричимо – де “Родичі”? Група з осіб 20-ти починає тікати, частина біжить за ними, а частина встряє в обопільний “перемах” з якимись динамівцями.
У підсумку маємо “напівперемах” через грядку АКАБів (поліцейських – “Н”), в нас летять фаєри і каміння. Відповідаємо взаємністю”.

“Відзначимо, що зустріч планувалася не з тими, хто був під стадіоном. Почалося все спонтанно, і з боку “Динамо” була також взаємність. Вся проблема ситуації не в учасниках цієї події, а в ваших колегах, які не дотримуються слова”, – таку позицію одеситів, звернену до киян, передає профільна ФБ-сторінка Troublemakers & Ultras Action.

На сторінці поширено також відео групової бійки:

Натомість з боку “Динамо” акцентують увагу на тому, що під гостьовим сектором представники одеської “Сегедки” атакували всіх фанатів “Динамо”, що є порушенням перемир’я.

Сутичкам намагалася завадити одеська поліція.

“Протягом дня до відділів поліції було доставлено 14 вболівальників, які були учасниками конфліктів та бійок. Після перевірки відносно сімох із них складено адміністративні протоколи за дрібне хуліганство, ще двоє будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 296 ККУ. Вирішується питання про затримання одного з цих чоловіків на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України”, – ідеться в нічному повідомленні відділу комунікації ГУ Нацполіції в Одеській області.

Зазначається, що в день проведення гри за Суперкубок за правопорядком на вулицях Одеси стежили більше 1200 правоохоронців, з них близько 350 нацгвардійців.

Як заявили в ГУ НП, під час найбільшої сутички фанатів на вулиці Маразліївській, недалеко від стадіону “Чорноморець”, силами правоохоронців “конфлікт був локалізований”.

“Внаслідок протиправних дій конфліктувальників двоє поліцейських отримали тілесні ушкодження. Їм надано медичну допомогу.
З місця події до Приморського відділу поліції доставлено шестеро осіб”, – ішлося в повідомленні прес-служби поліції.

ГУ НП Одещини поширило також своє відео з фанатської бійки на вул. Маразліївська поруч зі стадіоном:

Матч за Суперкубок України з футболу між командами “Шахтар” (Донецьк) і “Динамо” (Київ) завершився перемогою киян – 1:0 (гол: Буяльський, 18).
Динамівці виграли національний Суперкубок шостий раз, у активі “гірників” залишилося п’ять таких трофеїв.

Читайте також:
Українець Усик у Москві побив росіянина і став абсолютним чемпіоном світу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна