Фанатське перемир’я, яке тривало з початку АТО, зірване? Сталася масова бійка в Києві. ВІДЕО

 

У суботу, 11 серпня, після матчу “Динамо” – “Зірка” в Києві біля станції метро “Олімпійська” сталася бійка між фанатами “Динамо” й одеського “Чорноморця”.

Сутичка відбулася під час “фанатського перемир’я”, яке трива. в українському футболі з весни 2014 року (від початку російської агресії).

За повідомленнями фанатських угруповань в інтернеті, ініціаторами порушення перемир’я стало радикальне угрупування київських фанатів “Родичі”, яке вже тривалий час існує окремо від більшості ультрас “Динамо”.

Як повідомляє “Трибуна“, у бійці 11 серпня брали участь саме “Родичі” (на відео в білому) та фанати з одеського блоку “Сегедка” (в чорному).

Бійка тривала лише 1-2 хвилини, поки не прибули спецпідрозділи поліції.

За версією “Сегедки”, чисельність бійців з двох боків була 50 на 60.

Одесити прибули до Києва на матч за участю команди з Кропивницького спеціально для масової бійки з “Родичами”.
Очевидці повідомляли “Новинарні“, що ввечері в п’ятницю на вулицях Ділова та Анрі Барбюса (поруч з НСК “Олімпійський”) зупинилися автобуси, з яких виходили численні молодики спортивного вигляду з капами, перемотаними руками та ін.

“Трибуна” нагадує, що кількома днями раніше “Родичі” оголосили про припинення фанатського перемир’я, влаштувавши заворушення на стадіоні “Ворскла” в Полтаві. Підставою для цього було названо той факт, що фанати “Ворскли” є союзниками одеської “Сегедки”, а остання продовжує підтримувати дружні відносини з ультрас московського “Спартака”.

При цьому інші угруповання фанатів “Динамо” (“Кепіталз” тощо) та ультрас інших клубів не підтримали ідею припинення перемир’я.

Одеська “Сегедка” при цьому теж стверджує, що загалом перемир’я дотримуватиметься, але в разі потреби – відповідатиме “тим самим”.

“Родичі” пішли на конфронтацію з “Сегедкою”, пояснюючи це тим, що дана одеська “фірма” є проросійською та продовжує підтримувати дружні відносини з ультрас країни-агресора – московського “Спартака”.

Читайте також:
Українських фанатів у Загребі не пустили на футбол
і оштрафували за пікет посольства РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна