“Плюнь на мене”: у Чернігові до стовпа прив’язали “ватника-педофіла” з табличкою

оновлено

У Чернігові на Красному мосту місцеві активісти прив’язали до стовпа з табличкою “Я ватник” чоловіка, який псував меморіал Героїв Небесної сотні.

На картонці, примотаній до тулуба скотчем, було написано: “Я ватник опущений, намагався зіпсувати пам’ятник Небесні сотні. Плюньте в мене”.

Один з активістів на відео заявляв, що зловмисник сам просив прив’язати його до стовпа, щоб “спокутувати вину”, і “написав у паспорті, що він громадянин Росії”.

Після цього чоловіка забрав у відділ поліції наряд патрульних копів, викликаний на місце події.

“Візуально він схожий на особу, яка 4-5 днів тому кидалася пляшками в стелу з фотографіями загиблих Героїв Небесної сотні. Тоді чоловіка затримали, з ним спілкувалася поліція”, – розповів “Українській правді” офіцер прес-служби патрульної поліції Чернігівської області Віталій Копистко.

Відео події у “Фейсбуці” опублікував “азовець” Олександр Тарнавський, який і заявив, що “ватник” сам попросив його прив’язати. За його словами, так буде з кожним, хто намагатиметься насадити в Чернігові “рускій мір”.

Тарнавський заявив, що чоловік – “педофіл, який 10 років сидів у в’язниці” за серійні ґвалтування дітей і нещодавно вийшов на свободу.

“Суд не зміг його покарати, покарали націоналісти”, – сказав оператор відео, висловивши обурення тим, що поліція випустила зловмисника – імовірно, під особисте зобов’язання.

Сам прив’язаний на відео мовчав і не відповідав на запитання перехожих, поліції та медичних працівників.

Коментатори в соцмережі висловили припущення, що чоловік психічно хворий.

ОНОВЛЕНО. Поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганства та встановлює обставини, за яких чоловіка прив’язали до стовпа.

Як повідомляє прес-служба ГУ НП, на Красному мосту поліція “звільнила чоловіка”, слідчо-оперативна група Чернігівського відділу опитала учасників та свідків події та запросила потерпілого до відділу поліції для надання пояснень.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУ НП в Чернігівській області за погодженням з міською прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (“хуліганство, скоєне групою осіб”). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі до чотирьох років.

15 липня поліція Чернігівщини повідомляла, що затримала чоловіка, який кидав пляшки в пам’ятник Героям Небесної Сотні.
Затриманий 50-річний чернігівець дійсно раніше вже мав проблеми із законом. Наприкінці червня він звільнився з місць позбавлення волі, де з 2008 року відбував покарання за зґвалтування неповнолітніх.

Читайте також:
Комунальник, для якого “хохли ох***ли”, вибачився перед народом України
після побиття. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна