Комунальник, для якого “хохли ох***ли”, вибачився перед народом України після побиття. ВІДЕО

 

Під Кривим Рогом, у Широківському районі Дніпропетровської області, сильно побили заступника начальника охорони КП “Швидкісний трамвай” Юрія Островського, який напередодні, 18 липня, напав на журналіста зі словами “Ви, хохли, ох***ли”.

Як передає “Новинарня“, про розправу над Островським повідомив сайт 0564. Зазначається, що в зловмисника зламані ребра і нога. 

“Команда Костянтина Усова” поширила відео, на якому побитий Юрій Островський, упавши в траву, вибачається перед народом України, каже, що “вчора був неправий” і тепер готовий співпрацювати, “щоб Україна була ціла і єдина”.

Причому говорив він це українською мовою.

У підписі до відео сказано, що зранку 19 липня Островський “обміняв велику суму гривень у російські рублі, сів в автомобіль, взяв курс на південь і вже майже досягнув адмінкордону з окупованим Кримом. 
Але там сценарій почав розвиватися у неочікуваному напрямку.
Спочатку Юрій вибачився на камеру перед всіма українцями за свою ганебну поведінку.
Потім він досить різко передумав їхати до Криму і вирішив повернутися до Кривого Рогу, аби сумлінно співпрацювати зі слідством та нести відповідальність за сказане і зроблене”.

Раніше цього ж дня стало відомо, що Островський написав заяву на звільнення за власним бажанням.
Про це він розповів у коментарі “Радіо Свобода”.

За його словами, досі він обіймав посаду заступника служби охорони підприємства, але в четвер написав заяву на звільнення за власним бажанням. Як уточнив Юрій Островський, йому “запропонували так зробити”.

Водночас, за словами екс-посадовця, він не визнає себе винним у конфлікті і не вважає, що інцидент мав національне підґрунтя.

Островський заявив, що свідомо спровокував конфлікт, аби “перешкодити невідомим особам потрапити на територію стратегічно важливого об’єкту”.

“Я ні в чому не винний. Хай навіть провокаційними методами, я відбив напад на об’єкт, проникнення на об’єкт сторонніх осіб. Є завдання забезпечення безпеки людей, завдання безпеки інфраструктури міста, і я його виконав”, – сказав Юрій Островський.

Як інформувала “Новинарня“, 18 липня в Кривому Розі на території комунального підприємства “Швидкісний трамвай” стався напад на кореспондента видання “Перший криворізький” Миколу Чирву, який намагався зібрати інформацію про жорстоке поводження з безпритульними собаками на території КП.
Нападником був Юрій Островський – заступник начальника охорони КП.
Як можна було побачити на відео, після прохання показати посвідчення він сказав журналісту – “ти, смотри, б***дь, сука, как вы, сука, хохлы, ох***ли”, і вдарив Чирву в обличчя.

Поліція спершу відкрила кримінальне провадження за статтею “легкі тілесні ушкодження”. Але надалі перекваліфікувала справу на ч. 2 с. 345-1 Кримінального кодексу України – “погрози або насильство щодо журналіста”.

Редакція порталу “Перший криворізький” також звернулася до СБУ, зазначивши, що “у словах і діях нападника вбачається елемент розпалювання національної ворожнечі” (ст. 161 ККУ).

Згодом депутат Криворізької міськради Микола Колесник повідомив, що Юрій Островський очолює “мілітарне проросійське угруповання «Зубр»”.

У “Фейсбуці” Островського можна знайти вислови, в яких він ставить під сумнів окупований РФ статус Криму:

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна