У росіян закипають мізки: для “визволених” кримчан Херсон – краща альтернатива Москві

 

Олексій Копитко
блогер, керівник проекту “Музейний простір” та заступник голови правління Українського центру розвитку музейної справи, екс-керівник інформаційно-аналітичного центру РНБОУ

“Нас хтось десь обманює” (с) Херсон vs Москва (FB)

Учора (10 липня) після певної перерви вирішив подивитися, що діється в пітерських групах. Дуже захопливе заняття. Оскільки, з одного боку, більшість авторів міцно деформовані “русскім міром”, імперською величчю та ніжною любов’ю до Путіна. З іншого боку – публіка достатньо інтелектуальна, така, що не вповні втратила розум, і коли стикається з незаперечними фактами, їх приймає.
Реакція на факти, що не вкладаються в пропагандистську картинку – це найцікавіше.

І ось, значить, в одній із груп триває обговорення проблем великого російського туроператора “Наталі Турс”. Борги, проблеми туристів, все ось це.

У якийсь момент один з учасників приносить посилання на матеріал про треш і угар, який твориться з чартерними рейсами в Україні. Скасування, дикі переноси, сотні завислих туристів і т. д.

Спочатку розгорається бурхлива веселість на тему “які х_охли тупі”. І туроператори в них жадібні а злодійкуваті, і літаки старі, і державі плювати на це свавілля. Хі-хі, ха-ха, доскакалися і т. ін.

Потім один із дописувачів робить несподіваний висновок. Стривайте, пише. Тут щось не так. Всі ці жадібні туроператори, всі ці калічні авіакомпанії – це все прекрасно. Але виходить, що суть нинішньої кризи – в іншому: НЕ ВИСТАЧАЄ ЛІТАКІВ, ЩОБ РОЗВЕЗТИ УКРАЇНЦІВ ПО ЗАМОРСЬКИХ КУРОРТАХ.

Ееее, як це? – здивовано запитують інші. Ось так це – кількість людей, які можуть дозволити собі політ на море, більша, ніж можливості авіакомпаній. Перевізники працюють на межі, тому при найменшому збої виникають завтики.

Настає незручна пауза, після чого в стрічці починають з’являтися посилання зі статистикою по українській авіагалузі і здивованими коментарями.
Так що, в них там – зростання? Хм. З нами (Росією) ж авіасполучення немає, куди вони літають? Лоукости заходять? “Бориспіль” не справляється?

А що там із регіональними аеропортами? Як це є чартер Кривий Ріг-Даламан??? Не може бути, точно Кривий Ріг? О боги, що означає РЕГУЛЯРНИЙ рейс Херсон – Люблін??? Херсон – це ж взагалі в д_пі. Як вони звідти літають? Зовсім оборзіли!

Після фраз про Херсон з’являється людина з Криму. Пише, що, так, аеропорт там не дуже, але зручно, бо є регулярний рейс на Стамбул, а звідти – в будь-яку точку Європи. Рейс на Люблін він ще не тестив, тільки збирається, а через Стамбул кілька раз літав.

Далі розгортається справжня драма.

Тобто як це, запитують дописувачі? Ти, значить, із Криму не полетів через Москву чи Пітер, не полетів через Сочі чи, на лихий кінець, через Ростов, а поїхав до Херсона? Ти зовсім хворий?

Чо це я хворий, обурюється чоловік з Криму? За витратами приблизно так само, якщо не дешевше. За часом – приблизно так само, якщо немає затримок на кордоні. Плюс (шах і мат!) точно не буде проблем з х_охлами. Вони ж пильнують.

А чого це тебе хвилюють проблеми з х_охлами? У тебе що-о-о-о, український паспорт, починають закипати росіяни?

І тут одного осяває: безвіз!?

Кримчанин, очевидно, зрозумів, що бовкнув зайвого, тому тихо зникає. Люди в обговоренні діляться на дві групи. Ну, якщо людині так зручніше, то які проблеми, шо ви до нього докопалися, пишуть одні? – Що значить “зручніше”?! Ви при здоровому глузді взагалі? Ми навіщо Крим від фашистів рятували? Ми навіщо санкції терпимо? Міст для кого будували? Щоб вони тепер через Херсон по європах літали?

Далі вісім сторінок лайки.

У результаті один з учасників геніально підсумовує: “Сам факт, що Херсон у якийсь із реальностей може бути альтернативою Москві для польотів у Європу, в мене в голові не вкладається. Херсон. Москва. Херсон. Москва. Ні, це вище мого розуміння. По ходу, нас хтось десь обманює”.

Читайте також:
“Головним бенефіціаром Кримського моста став “Макдональдс” в Анапі”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна