“Головним бенефіціаром Кримського моста став “Макдональдс” в Анапі”, – Тимчук

 

Дмитро Тимчук
військовий журналіст, координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України від “Народного фронту”

(FB)

Після часткового відкриття широко розрекламованого мосту через Керченську протоку пройшло два місяці.

Результат – навіть російські пропагандисти визнають, що до помітного збільшення кількості туристів у Криму це не привело. Певний ажіотаж спостерігався тільки в перші тижні, коли росіяни їхали подивитися власне на сам міст.

Навпаки – зафіксована тенденція, на яку в РФ явно не розраховували: кримчани масово кинулися на Кубань, щоб скуштувати благ цивілізації, яких їх позбавила Росія після анексії.

Так, на даний момент основним бенефіціаром відкриття моста є ресторан “Макдональдс” в Анапі (Краснодарський край РФ – “Н”), що став місцем паломництва жителів східного Криму (в соцмережах маса повідомлень від щасливих пожирачів бездуховних гамбургерів).

Тобто, фактично, міст побудований для того, щоб вибратися з Криму. Це викликає деякий ступор в адептів анексії.

Не менш показовою є історія з “федеральною трасою” “Таврида”. Це шосе, як і міст, по суті, є об’єктами військової інфраструктури, призначеною для насичення Криму військами. Але якщо міст абияк доробили і, хоч і в обмеженому режимі, але відкрили, з трасою все набагато гірше. Російське злодійство і роздовбайство призвели до того, що траса перетворюється на довгобуд. Тільки в цьому сезоні, тобто через чотири роки, коли заплющувати очі на неподобства вже неможливо, процес трохи активізували.

Читайте також:
Журналісти показали, як охороняють Кримський міст. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна