У Запоріжжі на білборді прославляють НКВДиста Судоплатова – убивцю українських націоналістів

оновлено

У Запоріжжі невідомі вивісили на рекламному щиті привітання зі 111-річчям Павла Судоплатова – керівника радянської зовнішньої розвідки, що вбив голову ОУН Євгена Коновальця.

Як передає “Новинарня“, фото білборда поширив у “Фейсбуці” місцевий волонтер Олександр Лебідь.

На рекламному носії – фото Судоплатова з написами (російською мовою: “Павло Анатолійович Судоплатов. Народився 7 липня 1907 року в м. Мелітополь. 111 років. Боротьба триває”.

Місцеві жителі зазначають, що білборд розташований на виїзді з Хортицького району Запоріжжя (перед мостом Преображенського).
Координати – 47.817499, 35.070985.

Повідомляють також про аналогічні борди на вулиці Говорухи.

“…А скажіть, борд з мордою агента КДБ Судоплатова, який вбив лідера ОУН Коновальця, і написом – БОРЬБА ПРОДОЛЖАЕТСЯ – це нормально?” – написав Лебідь.

У коментарях він додав, що імовірним замовником борду є нардеп від “Опозиційного блоку” Євген Балицький, мажоритарник із Мелітополя.

Увечері 12 липня ФБ-користувач Денис Якимчук оприлюднив у мережі фото з уже зіпсованим білбордом – обличчя закидали чорною фарбою.
Здається, що увечері Судоплатов вже не той….” – написав він.

Як відомо, уродженець Запорізької області генерал-лейтенант НКВС Павло Судоплатов був керівником радянських закордонних диверсійних спецслужб, головою управління зовнішньої розвідки ОДПУ-НКВС-НКДБ.
Брав безпосередню участь у розробці та виконанні гучних політичних убивств опонентів сталінського режиму та радянської влади. Сам Судоплатов – безпосередній убивця лідера ОУН Євгена Коновальця.
Також він брав участь в інших операціях із винищення українських націоналістів, нейтралізації впливу українських священиків тощо.

Читайте також:
Нардеп від Опоблоку пригрозив забрати з собою в Росію весь Мелітополь

Опоблоківець на Запоріжжя вітає з 23 лютого в радянському стилі

Убивця Бандери Сташинський жив у ПАР і досі може там жити,
– професор Плохій


Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна