“Рибалка Discovery”: суд знову не прийняв обвинувачення сільського голови з хабаром €250 тис.

 

Суд уже вдруге повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі голови Мартусівської сільради Василя Косовця, якого обвинувачують в отриманні хабара в розмірі 250 тис. євро.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 26 червня. Рішення виніс суддя Юрій Кабанячий.

Прокурор О. Жила вважав, що справу можна призначати до розгляду. Але захист клопотав про повернення акту, зазначаючи, що його затвердили неуповноважені не особи, оскільки розслідуванням такої категорії справ має займатись Національне антикорупційне бюро України.
Крім того, в матеріалах справи є ухвала Бориспільського міськрайонного суду щодо повернення обвинувального акту прокурору, яка чинна на даний час.

Прокурор заперечував і запевняв, що вже виправив недоліки, на які раніше вказував суд.
16 березня 2017 року генпрокурор визначив підслідність цієї справи за слідчим управлінням прокуратури м. Києва. Відповідно до листа керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького від 14 березня 2017 року, визначити підслідність справи за НАБУ неможливо, оскільки від заявника за аналогічними фактами подано заяву щодо припинення досудового розслідування.

1 серпня 2017 року суд уже повертав прокурору обвинувальний акт, зокрема через порушення підслідності. Скасувати цю ухвалу в апеляції прокурору не вдалося.

Сільський голова Мартусівки Василь Косовець обвинувачується в отриманні хабара за усунення перешкод та сприяння у передачі ТОВ “Лендліз Юкрейн” в строкове платне користування ділянки площею 4 га. У березні 2017-го йому було передано 250 тис. євро, що складалися як зі справжніх, так і з імітаційних купюр. Як інформувала “Новинарня” співробітники прокуратури Києва та СБУ його затримали 20 березня 2017-го.

Тоді про це затримання звітував генпрокурор Юрій Луценко.

Обвинувачений Василь Косовець вину не визнає і стверджує, що його “підставили”.

Читайте також:
Чиновникові Держзему присудили $650 штрафу за 1,4 млн. грн. хабара

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна