До Одеси літаком доправили 13 поранених військових. Троє – в реанімації. ВІДЕО

 

До Одеси із Дніпра 2 липня доправили літаком 13 військових, поранених у зоні ООС. Про це повідомляє “5 канал“.

Поранення в усіх пацієнтів переважно мінно-вибухові, є численні травми ніг. Більшість пацієнтів дістали ушкодження два тижні тому поблизу Чермалика, Водяного та під час оборони Світлодарської дуги.

Троє бійців перебувають у тяжкому стані, їх одразу спрямували до реанімації. Наразі лікарі жодних прогнозів не дають.  Для одужання знадобиться чимало часу та зусиль.

“У того, хто дуже важкий – травматична ампутація стоп. З того, що я зрозумів – в Дніпрі в нього була клінічна смерть, 5 хвилин. Тому він дуже тяжкий. А другий – підрив боєприпасу, Світлодарська дуга, пошкоджена нога і рука… Потрібні титанові пластини, стрижні для травматології. Бо пошкодження ніг, і на операцію необхідні ці матеріали”, – зазначив волонтер Андрій Танцюра.

Читайте також:
Остання доба перед перемир’ям: 26 обстрілів, один поранений, підірваний БТР ворога

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна