Остання доба перед перемир’ям: 26 обстрілів, один поранений, підірваний БТР ворога

 

Упродовж минулої доби, 30 червня, російські окупаційні війська загалом 26 разів вдавалися до прицільного вогню по позиціях ЗС України, зокрема чотири рази – із важкого озброєння.
Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь ворогу, сказано у ранковому зведенні прес-центру ОС.

Після відносного нічного та денного затишшя у другій половині доби противник активізував бойові дії із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Новотошківське. Там ворог вів вогонь по наших позиціях зі 120-мм та 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Під Горлівкою російські найманці проявляли активність у районі селищ Південне та Зайцеве, застосовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети.

На Донецькому напрямку противник активізував провокації із застосуванням по наших позиціях переважно гранатометів та стрілецької зброї. Під ворожим вогнем перебували захисники Мар’їнки, Красногорівки, Авдіївки, Верхньоторецького, Пісків, Опитного та Новомихайлівки.

“Минулої доби великої кількості обстрілів зазнали захисники Маріупольського напрямку. В основному вони носили провокативний характер. Ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали наші позиції в районі населених пунктів Лебединське, Водяне, Павлопіль, Чермалик, Талаківка та Гнутове”, – сказано у зведенні.

У результаті бойових дій суботи один український військовослужбовець отримав поранення.

За даними розвідки, в результаті підриву на протитанковій міні пошкоджено БТР російських окупаційних військ, один бойовик дістав поранення.

Як інформувала “Новинарня“, доба 30 червня була останньою перед початком так званого “хлібного перемир’я”.
27 червня в Мінську Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі за участі представників ОРДЛО домовилася про припинення вогню з 0:00 годин 1 липня за київським часом у зв’язку з початком жнив.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна