У Мінську домовилися про “хлібне” перемир’я

 

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі за участі представників ОРДЛО домовилася в Мінську про припинення вогню з 0:00 годин 1 липня за київським часом у зв’язку з початком жнив.
Про це повідомила у “Фейсбуці”” прес-секретарка українського представника Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

“Задля того, аби цей режим перемир’я запрацював по-справжньому, необхідне виконання безпекового блоку питань Мінських угод”, – додає вона.

Також Оліфер від імені гуманітарної підгрупи висловила готовність до компромісів заради звільнення полонених та закликала РФ взяти участь у діяльності тристороннього механізму пошуку зниклих без вісті.

“Через відсутність гарантій безпеки з боку ОРДЛО працівники компанії “Водафон Україна” досі не можуть відновити обладнання, необхідне для повноцінної роботи мобільного зв’язку на Донбасі”, – зазначає Оліфер.

Читайте також:
На засіданні ТКГ в Мінську говорили про “вибори” в ОРДЛО та осетинів у Донецьку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна