Українська делегація відмовилася від “кризового” бенкету в ПАРЄ. ДОКУМЕНТ

 

Делегація Верховної Ради України на чолі з Володимиром Ар’євим публічно відмовилася від участі в бенкеті з нагоди чергової сесії ПАРЄ у Страсбурзі, який влаштовує генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд 27 червня.

Як передає “Новинарня“, відповідний лист нардеп від БПП Володимир Ар’єв оприлюднив у “Фейсбуці”.

За його словами, такі розкішні заходи неприйнятні в умовах, коли РЄ переживає фінансову кризу, пов’язану із несплатою членських внесків Росією, яка після агресії проти України усунута від участі в засіданнях ПАРЄ.

Лист підписали дев’ять українських парламентаріїв (за винятком “Опоблоку”).

У ньому сказано, що українська делегація не може прийняти запрошення на бенкет, бо “вважає неприйнятним проведення такого заходу в умовах поточної фінансової кризи та браку коштів у бюджеті Ради Європи”.

Також підписанти листа висловлюють подив, що Ягланд, “будучи поборником принципів прозорості й відкритості”, уникнув надання інформації про вартість проведення прийому.

“Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланда і повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, є не дуже логічним кроком влаштовувати розкішні прийняття на сотні людей. При цьому Україна, яка добровільно пожертвувала 400 тис. доларів на підтримку організації у складний час, не отримала відповіді від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому і доцільності його проведення в складних фінансових умовах”, – прокоментував Володимир Ар’єв.

Учасниця української делегації, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко у свою чергу зазначила: “Генсек РЄ Т. Ягланд весь час жаліється на економічну скруту через несплату росіянами їх внеску. Й під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян – хоч тушкою, хоч чучелом. І в той же час влаштовує прийняття на сотні персон з шампанським на аперитив”.

“Українська делегація публічно відмовилася від запрошення на це прийняття. Закликаємо європейських колег вчинити так само“, – додала Геращенко.

Водночас Володимир Ар’єв оприлюднив також листа, отриманого від пана Ягланда до відмови українців від бенкету:

“Як ви знаєте, з огляду на політичні обставини Рада Європи переживає певні фінансові труднощі. Серед іншого, довелося також скасувати низку прийомів.
Попри це, я вирішив, що саме цей прийом має відбутися, оскільки це єдиний такий захід, на якому члени Парламентської Асамблеї РЄ мають можливість поспілкуватися з представниками інших служб та інституцій Організації, зокрема постійними представниками, суддями Європейського суду з прав людини та іншими важливими посадовцями й особами”, – наголошує Ягланд.

“Таке спілкування важливе, тож проведення цього прийому варте витрачених на нього коштів, тим більше, що це дуже мала частка нашого бюджету”, – додає генсек РЄ.

Читайте також:
Генсек Ради Європи Ягланд хоче повернути росіян у ПАРЄ,
бо організація банкрутує, – Ар’єв

Український посол звинуватив генсека РЄ в піарі мундіалю.
Той проситиме звільнити Сенцова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна