Генсек Ради Європи Ягланд хоче повернути росіян у ПАРЄ, бо організація банкрутує, – Ар’єв

 

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд виступив за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї РЄ, інакше організація може не пережити фінансову скруту.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив один із керівників української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

“Сьогодні (9 жовтня) до нас в групу Європейської народної партії прийшов генсек РЄ Турбйорн Ягланд і з відкритим забралом заявив, що після відмови Росії робити членські внески перед організацією два виходи – зберегти цінності або зберегти саму Раду Європи”, – написав Ар’єв у “Фейсбуці” пізно ввечері.

“Отже, маємо спробу вищого керівника Ради Європи переконати [депутатів] піддатися на прямий шантаж”, – констатував він.

“Оскільки без цінностей захисту демократії і прав людини РЄ перетвориться на “блабла-клуб” по інтересах, я та інші члени української делегації разом з грузинами і литовцями дали жорстку відповідь Ягланду. Ми навіть попередили, що в цьому клубі тоді буде нема чого робити.
Але в групі соціалістів багато хто вважає, що треба здаватися і продати [Росії] індульгенцію за відновлення фінансування [Ради Європи].
Саме цими процесами і пояснюється спроба наїзду на Україну через закон про освіту, як на головного смутьяна і борця проти російського корупційного впливу. Всі старожили Ради Європи чітко відзначили особливе політичне підґрунтя цього питання”, – розповів Володимир Ар’єв.

Водночас він зазначив, що незавершені вибори президента ПАРЄ, на яких продемонстрована велика підтримка давнього борця проти путінського режиму литовця Емануеліса Зінгеріса, засвідчують, що “кількість тих, хто готовий стояти на захисті цінностей, а не торгувати ними, все ще вельми велика в Раді Європи”.

Читайте також:
Ірина Геращенко після виступу Земана в ПАРЄ:
Україна територіями і принципами не торгує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна