Ірина Геращенко після виступу Земана в ПАРЄ: Україна територіями і принципами не торгує

 

“Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю. Це не продається” – так прокоментувала перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко виступ з трибуни ПАРЄ президента Чехії Мілоша Земана, який запропонував Києву погодитися на матеріальну компенсацію за втрачений Крим, інакше почнеться “європейська війна”.

“Жахливий в своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промоутував Путіна, закликав негайно зняти санкції [з Росії], бо вони не діють і б’ють по ЄС, а не РФ”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

“Сьогодні ми в Страсбурзі бачили Антигавела… Це так сумно – бачити повну політичну деградацію. І так шкода було чеську делегацію, яка почувала себе ніяково і незручно під цим потоком безпринципності і відсутності моралі та принципів”, – зазначила українська делегатка в Парламентській асамблеї Ради Європи.

“Але ще більше мене засмутили ті аплодисменти деяких європейців, які звучали в залі під час виступу Земана, заяви деяких парламентарів ПАРЄ про його прозорливість і мудрість”, – додала Геращенко.

Вона визнала, що “в Європі є певна кількість політиків, для яких принципи мають ціновий еквівалент”.

“Це ще і ще раз підкреслює, як непросто дається нашим дипломатам і всім нам боротьба за санкції проти РФ, скільки бажаючих є їх зняти. І як правильно ми все зробили минулого тижня в ВР, проголосувавши за закони, які примусять ЄС тримати санкції до повного виконання Мінських угод”, – підсумувала Ірина Геращенко.

Читайте також:
Президент Чехії Земан пропонує заплатити Україні за втрату Криму,
бо буде європейська війна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна