У Житомирі військові відмовилися бути масовкою на святі під червоними прапорами. ВІДЕО

 

У Житомирі курсанти військового інституту, які мали брати участь у заходах до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни  – 22 червня, влаштували демарш.

Приїхавши на місце проведення заходу, вони побачили, що там стоять люди із червоними прапорами. Це стало причиною того, що вони сіли назад в автобус і покинули це місце, передає житомирський телеканал “СК1”.

“З метою уникнення можливих провокаційних дій участь військовослужбовців військового інституту було призупинено”, – пояснив заступник начальника ЖВІ ім. Корольова Володимир Наконечний.

Водночас у місцевій поліції стали на бік учасників акції, зазначивши, що законодавство не було порушено. На “прапорах перемоги” були закриті заборонені законом про декомунізацію серп і молот.

Як інформувала “Новинарня“, раніше подібний випадок у Кривому Розі став підставою для притягнення до дисциплінарної відповідальності командира підрозділу Нацгвардії.

Читайте також:
Порошенко говорить про Другу світову,
та відзначає початок Великої Вітчизняної

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна