Порошенко вручив орден 100-річному ветерану ІІ Світової, чий внук загинув в АТО

 

Під час поїздки до Запоріжжя президент Петро Порошенко вручив ветерану Другої світової війни Івану Залужному орден “За мужність” ІІІ ступеня.

Як передає “Радіо Свобода”, Іван Залужний відзначений державною нагородою “за особисту мужність та самовідданість виявлені у роки Другої світової війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді”.

Як відомо, учасник битви за Сталінград Іван Оникійович Залужний улітку 2014 року втратив єдиного онука. Доброволець Національної гвардії Іван Гутник-Залужний загинув під Амвросіївкою Донецької області, врятувавши побратимів.
Історія родини Залужних набула широкого розголосу в ЗМІ – Іван Залужний почав отримувати численні листи підтримки.

У травні цього року ветерану виповнилося 100 років. Петро Порошенко тоді розмістив привітання йому на своїй сторінці у “Фейсбуці” та підписав указ про нагородження орденом.

Читайте також:
Дядьки воювали. Такі різні історії чотирьох родичів на Другій світовій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна