Ізраїль обмежив участь у Раді ООН з прав людини після виходу з неї США

 

Ізраїль тимчасово обмежив свою участь у Раді ООН з прав людини – через кілька днів після того, як Сполучені Штати оголосили про свій вихід із цього органу через його “хронічну упередженість щодо Ізраїлю”.

Про це пише AP з посиланням на “дипломатів у Женеві”.

Говорячи на умовах анонімності, оскільки вони не уповноважені публічно обговорювати це питання, дипломати заявили, що Ізраїль “зменшив” участь у раді, щоб наблизити свою позицію до позиції США.

Дипломати попередили, що цей крок не є остаточним і може змінюватися. Ізраїль не є одним з 47 держав-членів Ради, але брав участь, як і більшість інших країн, в якості спостерігача.

Роландо Гомес, представник Ради ООН з прав людини, підтвердив, що Ізраїль не брав участі в пленарному засіданні в п’ятницю, 22 червня.

У міністерстві закордонних справ Ізраїлю відмовилося від коментарів.

Ізраїль довгий час мав напружені стосунки з Радою і звинувачував її в упередженості. На думку ізраїльських дипломатів, Рада ігнорує або применшує випадки порушення прав в інших країнах, включаючи власних членів.

Як писала “Новинарня“, 19 червня США оголосили про свій вихід з Ради ООН з прав людини, назвавши її “лицемірним та упередженим органом”, який противиться реформуванню.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу привітав вихід США з Ради, який став першим випадком за 12 років існування цього органу, коли його покидає держава-член.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна