Військові інженери відновили міст у прифронтовому Троїцькому

 

У Троїцькому на Луганщині відновили міст через річку Лугань (місцеві мешканці називають її Луганкою), зруйнований диверсантами на початку 2015 року.

Про це повідомляє у своєму репортажі “5-й канал”.

На відновлення мосту з держбюджету було виділено майже 10 мільйонів гривень.

Міст відновлено військовослужбовцями Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони – цивільні не наважувалися відбудовувати споруду через загрозу обстрілів, тож за роботу взялися військові інженери.

Міст-Троїцьке-4 Міст-Троїцьке-3 Міст-Троїцьке-2
<
>

“Були нюанси, що обстріли були дуже близько. Ховалися під міст. Спочатку демонтований, потім вже балки поклали. А так, в принципі, зі всіма завданнями впоралися вчасно, як потрібно”, – пояснив військовослужбовець ЗСУ Дмитро.

Заважали відновлювальним роботам і вибухонебезпечні предмети, які там знаходили.

На відновлення переправи через Лугань знадобилося 10 місяців.

Тепер мосту ніщо не загрожує, запевняє командувач Операції Об’єднаних сил Сергій Наєв, який був присутній на відкритті. Він також наголосив, що міст ніколи не залишатиметься без охорони, щоб запобігти терористичним актам.

Військові пообіцяли, що відбудують й інші мости. Наступний об’єкт – переправа на автошляху “Бахмут–Попасна”, де вже почалися роботи.

Як повідомляє Луганська обласна адміністрація, на відновлення бахмутського мосту з держбюджету виділено понад 22 мільйони гривень.
Відновлення об’єкту планується завершити восени.

Відео “5-го каналу”:

Читайте також:
ОРЛО: на трасі до Луганська підірвали міст. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна