Манафорта арештували в залі суду

 

Суд у Вашингтоні відправив колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта за ґрати за порушення умов перебування під домашнім арештом. Про це повідомляє ВВС.

Проти колишнього керівника кампанії Трампа висунуті нові звинувачення – у тиску на свідків у його справі, яким він писав шифровані повідомлення в месенджерах.

Манафорт звинувачений в тому, що, перебуваючи під домашнім арештом, він намагався таємно зв’язатися зі свідками у його справі і вплинути на їх свідчення. Суддя заявив, що Манафорт знехтував довірою, яку йому надали, відпустивши під домашній арешт.

Раніше повідомлялося, що за змову проти США колишньому керівнику виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту може загрожувати 80 років ув’язнення. Зокрема, йому доведеться відповісти і за роботу піарника та лобіста екс-президента-втікача Віктора Януковича. За одним зі звинувачень – політтехнолог збагачувався в Україні (так звана “справа комірної книги” партії регіонів), а на батьківщині не платив з цих грошей податків.
У США Манафорта також офіційно звинуватили в корумпуванні європейських політиків на користь Януковича.
ФБР зацікавилось Манафортом передусім через можливе втручання Росії у президентські вибори у США.

При цьому американські ЗМІ пишуть, нібито Україна гальмує справу Манафорта, щоб не засмучувати Білий дім.

Адміністрація президента Дональда Трампа надає Україні зброю, і Київ поводиться так, наче ціна за це – припинення розслідування діяльності радників передвиборчої кампанії Трампа, пише видання The Daily Beast.

Тоді як інформація від українських слідчих є дуже важливою для звинувачень проти Пола Манафорта, висунутих спеціальним прокурором Робертом Мюллером. Серед звинувачень – відмивання коштів, порушення правил реєстрації як іноземного агента та інше, зазначає видання.

До минулого року було досягнуто певного прогресу в розслідуванні схеми, за якою режим Януковича робив мільйонні таємні виплати Манафорту. На даний час, видається, що доказів не буде надано з боку України.

“Розчаровує, що справу Манафорта було заморожено чотири місяці”, – сказав голова департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в інтерв’ю Daily Beast.

Слідство декілька разів переходило від одних представників до інших, наголосив він.

В теперішній ситуації – за рік до виборів, політичні конкуренти не хочуть засмучувати президента Трампа, стверджує низка українських політиків та колишніх колег Манафорта в спілкуванні з Daily Beast.

Читайте також:
У США в “зрадника” Манафорта кинули прапором Росії. ВІДЕО

Екс-канцлер Австрії визнав, що платно лобіював Януковича. І знає Манафорта

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна