У США Манафорта офіційно звинуватили в корумпуванні європейських політиків на користь Януковича

 

Колишній політичний консультант Віктора Януковича і Партії регіонів, екс-голова виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт платив європейським політикам, аби ті підтримували уряд Віктора Януковича.
Про це йдеться в новому обвинувальному акті проти Манафорта, повідомляє Washington Examiner.

Згідно з цим документом, Манафорт, за допомогою давнього соратника Ріка Гейтса, “таємно підкуповував групу колишніх високопоставлених європейських політиків, щоб вони займали сприятливі для України позиції, у тому числі шляхом лобіювання у Сполучених Штатах”.

Як повідомляє видання, група, керована колишнім канцлером Європи, надавала свої незалежні оцінки діям українського уряду, “коли ті насправді були проплачені лобістами України”.

“У 2012-2013 роках Манафорт використовував принаймні чотири офшорні рахунки, щоб залучити більше 2 мільйонів євро та заплатити групі колишніх політиків”, – йдеться в обвинувальному акті.

Видання зазначає, що велике журі у Вашингтоні схвалило нову порцію звинувачень проти Манафорта – загалом 32 пункти.

Читайте також:
Соратник Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у справі про втручання Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна