Втручання Росії у вибори в США: ФБР запропонувало Манафорту здатися

 

Правоохоронні органи США наказали “здатися” екс-керівникові виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту, який до 2014 року був політтехнологом української Партії регіонів і Віктора Януковича.
Про це повідомляє The New York Times.

Видання наразі не має в своєму розпорядженні деталей обвинувачення.

Зазначається, що обвинувачення також висунуть і діловому партнерові Ріку Гейтсу.

Агентство Reuters передає, що Манафорт уже прибув до офісу ФБР у Вашингтоні.

Це перші обвинувачення, пред’явлені комісією спеціального прокурора Роберта Мюллера, яка займається розслідуванням втручання Росії в президентські вибори в США.
Комісія припускає, що Манафорт міг ухилятися від сплати податків, а також приховувати, що надавав лобістські послуги іноземним клієнтам.

ОНОВЛЕНО. Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, зокрема, їх звинувачують у змові проти США.

Як передає Reuters, Манафорта та Гейтса обвинувачують зокрема у змові проти Сполучених Штатів, змові з метою відмивання грошей, діях незареєстрованого іноземного агента, наданні неправдивих відомостей у рамках закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA).
Сім пунктів стосуються неподання звітів про іноземні банківські рахунки, повідомили у міністерстві юстиції США.

В обвинувальному висновку ідеться, що Манафорт і Гейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу від роботи на українські політичні партії та лідерів, та відмивали гроші через США і іноземні компанії, щоб приховати платежі в період з 2006 року до 2016 року.

Як повідомляла “Новинарня“, у 2016 році НАБУ оприлюднило частину так званої “амбарної книги” Партії регіонів, показавши серед прізвищ отримувачів неоподаткованих коштів і американського політтехнолога Януковича Пола Манафорта.

За даними The New York Times, з “чорної бухгалтерії” партії Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн. доларів.

Через цей компромат Трамп усунув Манафорта від офійційного керівництва своєю кампанією на виборах президента 2016 року.

Згодом антикрупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що у відомості про отримання грошей немає підпису самого Манафорта.

Та Пол Манафорт сам підтвердив, що отримав мільйонні кошти від Партії регіонів в Україні. Про це свідчили подані ним до міністерства юстиції США документи.

Як відомо, Манафорт співпрацював також з російським мільярдером Олегом Дерипаскою. За даними Associated Press, він міг лобіювати інтереси Дерипаски і інтереси президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також:
Українська прокуратура сім разів зверталась до США щодо допиту Манафорта

Трамп закликав генпрокурора розслідувати втручання України у вибори в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна