Екс-канцлер Австрії визнав, що платно лобіював Януковича. І знає Манафорта

 

Колишній федеральний канцлер Австрії Альфред Гузенбауер визнав, що отримував кошти для лобіювання зближення України та ЄС у 2012-2013 роках, але заперечив, що отримав кошти від команди тодішнього президента Віктора Януковича.

Про це екс-глава австрійського уряду розповів в інтерв’ю Presse am Sonntag, передає “Європейська правда“.

Як відомо, спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив колишнього керівника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, який раніше був політконсультантом Януковича і української влади, у значних виплатах європейським політикам, які працювали лобістами на користь Вікторя Януковича.
Серед європейських політиків, яким імовірно платив Манафорт, називають колишнього канцлера Австрії Альфреда Гузенбауера.

В інтерв’ю Presse am Sonntag Гузенбауер не заперечив, що здійснював лобіювання на користь України у 2012-2013 роках. За його словами, це була “благородна справа”.

Гузенбауер також не заперечив, що отримував кошти за свою лобістську діяльність, яку він проводив у Парижі, Брюсселі та Вашингтоні, але “не пам’ятає суму”.

Екс-канцлер Австрії стверджує, що не знає, що за виплатами стояв Манафорт, а гроші за свою діяльність отримав від “якоїсь англійської чи американської компанії”. Ні з Манафортом, ні з Януковичем, стверджує Гузенбауер, у нього не було ділових відносин.

Водночас австрійський політик визнав, що принаймні двічі зустрічався з Полом Манафортом – один раз у Європі та один раз у США, але тільки для того, “щоб випити кави”.

Раніше колишньому політтехнологу Партії регіонів, екс-главі виборного штабу президента США Дональда Трампа Полу Манафорту були пред’явлені звинувачення в ухилянні від податків на доходи, отримані в Україні.
Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв’язки Манафорта з росіянами та його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Читайте також:
Соратник Манафорта Рік Гейтс визнав себе винним у справі про втручання Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна