В Україні вшановують пам’ять десантників з Іл-76, збитого чотири роки тому. ВІДЕО

 

Сьогодні, 14 червня, в Україні день жалоби за військовослужбовцями, які загинули внаслідок збиття терористами літака ПС ЗСУ Іл-76 поблизу Луганського аеропорту 2014 року.

Тоді, на третій тиждень активних бойових дій у зоні АТО, Україна зазнала першої масової втрати серед військових: загинули 40 армійців із 25-ї повітряно-десантної бригади ЗС України та 9 членів екіпажу.

Щороку родичі загиблих приїжджають на дніпропетровське летовище, де хлопці востаннє сходили на борт повітряного судна, та запалюють свічки в місцях, де вони виросли.

“Вічність пройшла, а біль не минає. Я не можу передати вам словами. Це настільки боляче втратити свою дитину, 24 роки було…” – говорить у коментарі “5-му каналу” мати одного із загиблих – Павла Ніконова, яка отримала за сина орден “За мужність” III ступеня посмертно.

У 2016 році на території військової частини, де служили бійці, встановили пам’ятник загиблим воїнам, їхні імена викарбували на плитах.

З’ясовано, що літак Іл-76 збили терористи “ЛНР” переносним зенітно-ракетним комплексом “Ігла”.
Винним в авіакатастрофі суд визнав також генерал-майора ЗСУ Віктора Назарова, який на момент трагедії був начальником штабу антитерористичної операції, через службову недбалість. Торік йому присудили сім років позбавлення волі без втрати військового звання. Надалі триває апеляційний розгляд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна