Апеляційний суд Дніпра частково задовольнив клопотання захисту генерала Назарова

 

Дніпровський апеляційний суд частково задовольнив клопотання генерал-майора Віктора Назарова, засудженого до семи років ув’язнення за службову недбалість, що спричинила загибель військово-транспортного літака ЗСУ Іл-76 влітку 2014 року в Луганську, повідомляє “5-й канал”.

“Суд погодився переглянути висновки двох військово-тактичних експертиз із 30, на яких наполягав Назаров”, – йдеться в повідомленні.

Прокурори впевнені, що додатковий перегляд експертиз матиме мінімальний вплив.

Загалом, засідання суду у справі Назарова 3 жовтня тривало сім годин. Генерал вимагав по-новому дослідити майже всі докази по справі, йдеться у сюжеті ТСН.

Військова прокуратура оцінила клопотання Назарова як спробу затягнути апеляційний процес, адже перегляд наново всіх 30 експертиз затягнутися на рік і більше.

Наступне засідання призначене на 30 жовтня.

Читайте також:
Порошенко – проти вироку Павлоградського райсуду генералу Назарову.
Ініціюватиме військові спецсуди

 

Як інформувала “Новинарня“, в Павлограді на Дніпропетровщині понад півроку тривав суд у справі про загибель 49 українських військових (з них 9 – члени екіпажу). Вони загинули у літаку Іл-76МД, збитому з ПЗРК сепаратистами “ЛНР” 14 червня 2014 року.
На лаві підсудних був лише генерал-майор ЗСУ Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції.

Назарова обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

25 листопада 2014 року Печерський районний суд Києва постановив заарештувати генерал-майора на два місяці, але водночас дозволив йому залишитися на свободi пiд заставу у розмірі 365 тисяч гривень.
Пiзнiше суд зменшив заставу до 97 тисяч гривень та дозволив Назарову продовжувати виконувати свої професійні обов’зки.

Обвинувальний акт щодо генерал-майора Назарова було оприлюднено в листопаді 2016 року. Прокуратура просила для нього вісім років в’язниці.

27 березня Павлоградський райсуд виніс вирок, яким генерал-майора Віктора Назарова засуджено до семи років позбавлення волі. Захист генерала подав апеляцію.

Читайте також:
Генштаб став на захист генерала Назарова: “рішення суду створює прецедент правової незахищеності командирів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна