Омелян підписав меморандум з Hyperloop та сподівається на першу лінію в Україні за 5 років

 

Публічна дискусія “Гіперлуп в Україні” за участю головного виконавчого директора Нyperloop Transportation Technologies Дірка Алборна та міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, відбулася в Києві 14 червня. Сторони обговорили перспективи впровадження в України вакуумних поїздів Hyperloop. Під час заходу міністр та Алборн підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво, повідомляє прес-служба міністерства інфраструктури.

“Одним із підсумків візиту Дірка Алборна є наш чіткий намір спільно працювати над розробкою цих нових технологій – саме про це і говорить підписаний сьогодні Меморандум. Сподіваюсь, найближчим часом буде відкрито центр, який буде займатися не тільки Нyperloop, але й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасного транспорту світу”, – заявив Омелян.

Він додав, що сторони будуть спільно розробляти технологіюта шукати інвесторів для цього проекту. Спільний центр в Україні буде розташований або в Києві, або в Дніпрі.

“Україна разом із низкою інших країн, які хочуть долучитися до тестування Нyperloop, вже в світовому тренді”, – відзначив у свою чергу Алборн.

Омелян висловив сподівання, що у найближчі 5 років з’явиться хоча б одна лінія Hyperloop в Україні. Також міністр повідомив, що цього року завершуються роботи з розробки попереднього ТЕО і наступного року має розпочатися конструювання тестової труби в Україні, передає УНІАН.

“Якщо ми бачитимемо доцільність відпрацювати тестування на існуючому майданчику в Тулузі (де компанія HTT будує Hyperloop – “Н”), а в Україні вже будувати Hyperloop версії 2.0 або 3.0, то ми підемо цим шляхом. Все залежить від того, наскільки це буде економічно ефективним” сказав міністр.

Довідка. Система Hyperloop використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на магнітній подушці, для руху з величезною швидкістю по вакуумним трубам. Передбачається, що швидкість таких поїздів становитиме понад 1000 км/год. Омелян вперше заявив про перспективи реалізації цієї технології в Україні в лютому 2018 року.

Читайте також:
Омелян анонсував потяг “п’яти столиць” Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига-Таллінн уже цього року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна